Leren en ontwikkeling

Maak werken leuker

Weet jij wat de ambities zijn van je medewerkers? Wat hen motiveert? En wat bijdraagt aan hun werkgeluk?

We weten echt wel dat we regelmatig in gesprek moeten. En natuurlijk spreek jij regelmatig medewerkers bij het koffiezetapparaat. Maar lukt het je ook om alle gesprekken op te volgen?

Structuur geeft rust en duidelijkheid

Door de ontwikkel- of loopbaangesprekken te structureren, maak je het voor jezelf en je medewerkers makkelijker om afspraken op te volgen en de gesprekken goed voor te bereiden.

Je voorkomt dat vragen blijven liggen of onduidelijkheden zorgen voor frustratie. Natasha en Lisette hebben veel ervaring met het opzetten van een goede gesprekscyclus en opleidingsplannen. Zij delen deze kennis graag met je.

Training werkgeluk

Leidinggevenden krijgen tijdens onze training Werkgeluk handvatten om op een gestructureerde manier met medewerkers in gesprek te gaan over onderwerpen als werkplezier, voldoening en zingeving.

Meer weten? Hier lees je meer over de training Werkgeluk of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Ondersteuning op locatie

Wil je tijdelijk ondersteuning binnen je bedrijf om HR processen te optimaliseren? Natasha en Lisette zijn ook beschikbaar voor interim HR opdrachten.

Wij staan voor je klaar

Natasha Leuverink

Natasha Leuverink

0545-272118
natasha@aias.nl

Stuur een mail
Lisette Janssen

Lisette Janssen

0545-272118
lisette@aias.nl

Stuur een mail

Waarom werkgeluk belangrijk is

Werkgeluk is belangrijk. Maar waarom? En wat houdt het precies in? Hoe kan je eraan werken? René legt uit en geeft tips!

Download hier de piramide van werkgeluk

Iedereen wil gelukkig zijn in zijn of haar werk. Maar wat is werkgeluk? Download onze gratis piramide!

samen maken we werken leuker

Bij Aias vind je actuele kennis, kunde en een directe oplossing voor al je HR vraagstukken. HR specialisten met een hands-on-mentaliteit die houden van mensen én van werkgeluk.


Aias is er voor werkgevers én medewerkers. Traditionele HR vraagstukken lossen we op met een frisse blik en een persoonlijke aanpak. Passend bij de organisatie en bij de medewerker. Want samen maken we werken leuker.