Vertrouwenspersoon

Pesten, discriminatie, intimidatie

Je kan snel verschillende redenen bedenken waarom een werknemer behoefte kan hebben aan een vertrouwenspersoon. Als werkgever ben je niet verplicht om een vertrouwenspersoon te hebben. Volgens de Arbowet ben je echter wel verplicht om goed voor je personeel te zorgen en een veilige werkomgeving te bieden. De beschikbaarheid van een vertrouwenspersoon draagt daar in positieve zin aan bij.

Waarom een externe vertrouwenspersoon?

Het advies is om de rol van vertrouwenspersoon en die van HR functionaris te scheiden. Het is ook niet aan te raden om als werkgever of leidinggevende de rol van vertrouwenspersoon te vervullen. Vooral in een kleinere organisatie kan dus snel behoefte ontstaan een extern vertrouwenspersoon, maar ook medewerkers in grotere organisatie mogen vragen om een extern persoon.

Verzuim als gevolg van

Conflicten en andere redenen om in contact te treden met een vertrouwenspersoon hebben in de meeste gevallen verzuim tot gevolg. Het is daarom belangrijk om dit snel en accuraat op te pakken. Bij Aias vind je de persoon die voldoet aan alle eisen die je stelt aan een vertrouwenspersoon én het HR vak kent als geen ander. Een vertrouwenspersoon dus die alles weet over verzuim en daarop kan anticiperen.

Ik sta voor je klaar

Natasha Leuverink

Natasha Leuverink

0545-272118
natasha@aias.nl

Stuur een mail

samen maken we werken leuker

Bij Aias vind je actuele kennis, kunde en een directe oplossing voor al je HR vraagstukken. HR specialisten met een hands-on-mentaliteit die houden van mensen én van werkgeluk.


Aias is er voor werkgevers én medewerkers. Traditionele HR vraagstukken lossen we op met een frisse blik en een persoonlijke aanpak. Passend bij de organisatie en bij de medewerker. Want samen maken we werken leuker.